Vores kirker

Om pastoratets kirker

Ét pastorat - to sogne - og tre kirker

Asminderød-Grønholt er ét pastorat, som består af to sogne med hver deres sognekirker og menighedsråd: Asminderød Sogn og Grønholt Sogn. De to sogne har i årevis arbejdet tæt sammen; det kan blandt andet nævnes, at de tre præster er ansat af begge menighedsråd. De to menighedsråd har dog hver for sig ansvar for økonomi, vedligeholdelse og ansættelser ved de to sognekirker: Asminderød Kirke og Grønholt Kirke.

Fredensborg Slotskirke

Ved siden af de to sognekirker bruges også Fredensborg Slotskirke til gudstjenester.
Fredensborg Slotskirke ejes og vedligeholdes af Slots- og Ejendomsstyrelsen, og alle henvendelser om kirken sker derfor hertil. Man kan dog også kontakte kirkekontoret, som kan være behjælpelig med oplysninger. Bor man i sognet er det muligt at få barnedåb i Slotskirken, vielser skal der søges særskilt om.

Grønholt Kirke